Fiul cel mare al jurnalistului asasinat Jamal Khashoggi a părăsit Arabia Saudită și a ajuns în SUA, conform unei surse apropiate de familie, relateazăCNN.

Jamal Khashoggi intrand in consulatFoto: Captura YouTube

Salah bin Jamal Khashoggi are dublă cetățenie (este cetățean american și saudit). Acesta nu a primit permisiunea de a părăsi Arabia Saudită după ce pașaportul său a fost confiscat de către regat în urmă cu mai multe luni.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat susține că Mike Pompeo, secretarul american de stat, a făcut un apel la regatul saudit vederea eliberării tânărului Khashoggi. Deputatul Robert Palladino spune că SUA sunt ,,încântate” că tânărul a putut să părăsească Arabia Saudită.

Salah Khashoggi este fiul cel mare al lui jurnalistului Washington Post, pe care oficialii saudiți admit că a fost ucis printr-o operațiune premeditată pusă la cale de un grup de persoane apropiate de prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman.

Inițial, Arabia Saudită a negat orice implicare în asasinatul lui Khashoggi , care a avut loc în consulatul lor din Istanbul.