Rusia se mândrește cu reputația de partener de încredere și continuă să contribuie la aprovizionarea cu resurse energetice a întregii Europe, a declarat președintele rus Vladimir Putin, informează agenția de știri Tass, citată de Mediafax.

Vladimir PutinFoto: en.kremlin.ru

Putin, care l-a primit miercuri la Moscova pe premierul italian Giuseppe Conte, a declarat că Italia este al doilea cel mai mare consumator vestic de gaze rusești, după Germania.

Liderul de la Kremlin a mai adăugat că Rusia "va continua să contribuie la aprovizionarea cu resurse energetice a economiei italiene și a întregii Europe".

La rândul său, Conte a declarat că Italia speră într-o reluare a dialogului între Rusia și Uniunea Europeană, adăugând că va face tot ce este posibil pentru a promova restaurarea relațiilor bilaterale de cooperare. Conte a mai spus că întrevederea cu Putin a fost foarte productivă, discutând cu liderul rus pe diverse teme.

Cele două părți au semnat o serie de acorduri în cursul vizitei lui Conte în Rusia.

"Trebuie să spun că întrevederea a fost fructuoasă și o legătură de prietenie s-a legat acum", a mai afirmat premierul Italiei după întrevederea cu președintele Rusiei.