Oficialii de la Casa Albă nu înțeleg gravitatea atacurilor lansate de ei la adresa presei, a declarat, Jeff Zucker, președintele televiziunii CNN Worldwide, după ce mai multe dispozitive explozive artizanale au fost trimise la lideri democrați și CNN, informează cotidianul The Washington Post.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Există o lipsă totală și completă de înțelegere la Casa Albă cu privire la gravitatea atacurilor lor continue asupra presei", a afirmat Zucker.

"Președintele, și mai ales secretarul de presă al Casei Albe, ar trebui să înțeleagă că cuvintele lor contează. Până acum, nu au demonstrat deloc că înțeleg acest lucru ", a adăugat președintele CNN.

Dispozitive explozive au fost trimise miercuri la vila soţilor Bill şi Hillary Clinton, la biroul lui Barack Obama şi la postul de televiziune CNN.

Președintele Donald Trump și lideri republicani au condamnat dur tentativele de atacuri contra fostului preşedinte Barack Obama, a soţilor Clinton și a postului TV CNN. Liderul de la Casa Albă a mai afirmat că "actele sau amenințările de violență politică nu își au locul în Statele Unite".

Pe de altă parte, de-a lungul timpului, Trump a criticat în repetate rânduri instituţiile media care potrivit acestuia realizează "ştiri false", citând surse anonime ce exprimă opinii negative despre el, afirmând că jurnaliştii sunt "cea mai de jos formă a umanităţii" și "duşmani ai poporului", iar presa este "periculoasă şi bolnavă" sau "dezgustătoare", potrivit Mediafax.