Robert Rundo, liderul unei grupări care susține supremația rasei albe, a fost arestat în statul american California, fiind acuzat de incitare la revolte, informează site-ul postului BBC News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Alături de Rundo au mai fost arestați alți trei membri ai grupării Rise Above Movement, iar un al patrulea este căutat de autorități.

Ei sunt acuzați că au participat la diverse evenimente din California, acționând cu "intenția de a incita, organiza, promova, încuraja, participa ori declanșa revolte".

Cei patru au participat și la marșul extremei-drepte din august 2017, desfășurat la Charlottesville, Virginia, în cursul căruia un militant extremist a intrat cu un vehicul în mulțimea de contra-protestatari, ucigând o femeie.

Potrivit cotidianului The New York Times, Rundo, 28 de ani, a fugit în Mexic, însă a fost adus înapoi în Statele Unite și a fost arestat la Los Angeles.

Rundo și alți doi membri sunt acuzați că în luna martie au agresat jurnaliști și contra-protestatari la mitingul Make America Great Again de la Huntingdon Beach, California, potrivit Mediafax.