Autoritățile saudite nu au permis anchetatorilor turci să percheziționeze un puț situat în grădina consulatului Arabiei Saudite din Istanbul, scena uciderii unui ziarist critic al Riadului, a anunțat agenția turcă de presă Anadolu, preluată de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Polițiștii turci, care au efectuat două percheziții în consulatul general al Arabiei Saudite după uciderea lui Jamal Khashoggi, în 2 octombrie, nu au primit permisiunea de a percheziționa grădina misiunii diplomatice și puțul care se află aici, potrivit Anadolu.

Această nouă dezvăluire din presa turcă intervine în condițiile în care autoritățile încearcă să găsească corpul lui Khashoggi.

În vârstă de 59 de ani, Jamal Khashoggi, un editorialist respectat care colabora cu Washington Post, a fost ucis în 2 octombrie în consulatul general al țării sale din Istanbul de o echipă de 15 agenți saudiți, potrivit Ankarăi.

Președintele Recep Tayyip Erdogan, care a vorbit despre o crimă atent planificată, a declarat marți că agenții saudiți au fost reperați într-o pădure din apropierea Istanbulului și într-o localitate din nord-vest, sugerând că ar fi căutat un loc unde să ascundă cadavrul.

Anchetatorii turci au percheziționat marți un vehicul cu numere diplomatice saudite găsit într-o parcare din Istanbul. Riadul refuzase într-o primă etapă percheziționarea mașinii.

De la începutul acestui scandal care a șocat comunitatea internațională, presa turcă a publicat informații pe surse care, potrivit analiștilor, sunt atent orchestrate pentru a menține presiunea asupra Riadului.

După ce a negat inițial moartea lui Khashoggi, puterea saudită a avansat mai multe versiuni contradictorii, evocând printre altele o ceartă care a degenerat. Acum, Riadul afirmă că asasinatul a avut loc în cadrul unei operațiuni neautorizate.