





Asasinarea lui Jamal Khashoggi: Arabia Saudită nu a autorizat percheziționarea unui puț din grădina consulatului din Istanbul
Polițiștii turci, care au efectuat două percheziții în consulatul general al Arabiei Saudite după uciderea lui Jamal Khashoggi, în 2 octombrie, nu au primit permisiunea de a percheziționa grădina misiunii diplomatice și puțul care se află aici, potrivit Anadolu.
Această nouă dezvăluire din presa turcă intervine în condițiile în care autoritățile încearcă să găsească corpul lui Khashoggi.
În vârstă de 59 de ani, Jamal Khashoggi, un editorialist respectat care colabora cu Washington Post, a fost ucis în 2 octombrie în consulatul general al țării sale din Istanbul de o echipă de 15 agenți saudiți, potrivit Ankarăi.
Președintele Recep Tayyip Erdogan, care a vorbit despre o crimă atent planificată, a declarat marți că agenții saudiți au fost reperați într-o pădure din apropierea Istanbulului și într-o localitate din nord-vest, sugerând că ar fi căutat un loc unde să ascundă cadavrul.
Anchetatorii turci au percheziționat marți un vehicul cu numere diplomatice saudite găsit într-o parcare din Istanbul. Riadul refuzase într-o primă etapă percheziționarea mașinii.
De la începutul acestui scandal care a șocat comunitatea internațională, presa turcă a publicat informații pe surse care, potrivit analiștilor, sunt atent orchestrate pentru a menține presiunea asupra Riadului.
După ce a negat inițial moartea lui Khashoggi, puterea saudită a avansat mai multe versiuni contradictorii, evocând printre altele o ceartă care a degenerat. Acum, Riadul afirmă că asasinatul a avut loc în cadrul unei operațiuni neautorizate.
FOTO Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, ședință foto cu unul dintre fiii ziaristului ucis la Istanbul, Jamal Khashoggi
VIDEO Erdogan: Echipa saudită care l-a ucis pe Khashoggi a ajuns cu o zi înainte în Turcia / Camerele de supraveghere din consulat au fost scoase / Crima a fost premeditată

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi