Kremlinul s-a declarat miercuri "pregătit" să discute o eventuală vizită oficială a președintelui Vladimir Putin în Statele Unite, anul viitor, așa cum a sugerat consilierul Casei Albe pentru Securitatea națională, John Bolton, potrivit AFP.

Donald Trump si Vladimir PutinFoto: Agerpres/EPA

"Suntem absolut pregătiți" să examinăm o astfel de posibilitate, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a precizat însă că "decizie concretă" nu a fost încă luată.

Bolton a afirmat, în timpul vizitei sale la Moscova din această săptămână, că un summit între Vladimir Putin și Donald Trump "ar trebui discutat" în 11 noiembrie, la Paris, unde cei doi președinți se vor întâlni în marja comemorării sfârșitului primului Război Mondial.

Donald Trump și Vladimir Putin s-au întâlnit pentru primul lor summit bilateral la Helsinki, în iulie. După acest summit, președintele american a fost dur criticat în țara sa pentru poziția foarte conciliantă față de omologul său rus.

Relațiile dintre Moscova și Washington, la un nivel minim de la sfârșitul Războiului Rece, sunt afectate în principal de divergențele legate de conflictele din Siria, Ucraina, precum și de acuzațiile de ingerință rusească în alegerile prezidențiale americane din 2016, acuzații respinse de Rusia.