Dacă tendinţa actuală va continua, până la 14 milioane de oameni ar putea fi în situaţia de "pre-foamete" în Yemen, a subliniat într-o notă recentă adjunctul secretarului general al ONU pentru probleme umanitare, Mark Lowcock, relatează AFP, citat de Agerpres.

Copii din YemenFoto: Flickr

"Situaţia umanitară din Yemen este cea mai gravă din lume. 75% din populaţie, adică 22 de milioane de oameni, au nevoie de ajutor şi protecţie, dintre care 8,4 milioane sunt în situaţie de insecuritate alimentară şi depind de ajutor alimentar urgent ", a indicat Lowcock în acest document datat 18 octombrie şi înmânat celor 15 membri ai Consiliului de Securitate.

''În cel mai rău caz, această cifră de 8,4 milioane ar putea creşte cu 5,6 milioane, crescând la 14 milioane numărul total de persoane în Yemen care trăiesc în condiţii de pre-foamete', a declarat oficialul, care urmează să facă marţi o prezentare în faţa Consiliul de Securitate privind situaţia umanitară din Yemen.

La 16 octombrie, Programul Alimentar Mondial (PAM) a apreciat că există riscul ca în următoarele câteva luni până la 12 milioane de persoane să fie afectate de foamete. ''Criza alimentară din Yemen este direct legată de conflictul din ţară", a adăugat Mark Lowcock, potrivit documentului citat.