​După ce Arabia Saudită a recunoscut oficial că Jamal Khashoggi a murit în consulatul său din Istanbul, tot mai multe informații despre caz ies la iveală, însă misterul care rămâne de elucidat de anchetatori este ce s-a întâmplat cu trupul jurnalistului. Pare cert că acesta a fost tranșat, însă nu se știe unde sunt rămășițele. Informațiile sunt contradictorii. Surse saudite au declarat pentru Hurriyet că acesta a fost preluat de un „colaborator local”. Anchetatorii turci susțin însă, pentru Middle East Eye, că o parte din cadavru ar fi fost scoasă din Turcia într-un bagaj voluminos al unuia dintre bodyguarzii prințului moștenitor, Mohammed bin Salman.

HotNews.roFoto: Hotnews

Maher Abdulaziz Mutrib, un ofițer de infomații din aturajul prințului, ar fi luat o parte din rămășițele trupești ale jurnalistului saudit într-o valiză de mari dimensiuni și ar fi părăsit Turcia cu un avion privat, pe 2 octombrie, la ora locală 18:20. Bagajul nu i-a fost controlat când se afla în salonul VIP al aeroportului Ataturk, nici înainte de a se urca în avion. La acel moment, alarma privind dispariția jurnalistului nu se dăduse încă. Mutrib, care avea paşaport diplomatic, părea că se grăbește, a declarat o sursă din anchetă pentru pentru Middle East Eye. Duminică, o sursă din partea turcă, a declarat pentru publicația citată, că trupul lui ar fi fost tăiat în 15 bucăți.

Oficiali saudiți au declarat pentru Reuters însă că trupul lui Jamal Khashoggi a fost înfășurat într-un covor, scos din consulat și predat unui „colaborator local” pentru a scăpa de el.

Cotidianul Haberturk a relatat, pe 21 octombrie, că trupul jurnalistului ar fi fost predat unui turc, originar din provincia Mardin. Potrivit sursei citate, acesta este căutat de politie. El ar fi încercat să „distrugă” rapid corpul sau să-l îngroape.