Unul dintre cei 15 suspecți în cazul morții jurnalistului saudit Jamal Khashoggi îmbrăcat în hainele acestuia din urmă a fost surprins pe camerele de supraveghere din Istanbul, a declarat un oficial turc, pentru CNN.

Imagini camere supraveghereFoto: Captura CNN

Potrivit imaginilor intrate în posesia CNN, bărbatul apare părăsind consulatul pe o ușă din spate, îmbrăcat în hainele luiKhashoggi, având barbă falsă și ochelari.Același bărbat a fost văzut îmbrăcat la fel în zona faimoasei Moschei Albastre din Istanbul, la câteva ore după ce Khashoggi intrase în consulat.

Bărbatul a fost identificat ca fiind Mustafa al-Madani și face parte din echipa trimisă să-l lichideze pe jurnalistul saudit. al-Madani ar fi cel mai în vârstă dintre cei 15 suspecți. El are 57 de ani, înălțime și constituție similare lui Jamal Khashoggi. Un oficial turc a declarat pentru CNN că acesta a venit la Istanbul pentru a fi folosit ca dublură. „Poziția noastră nu s-a schimbat din 6 octombrie încoace. Aceasta a fost o crimă premeditată, iar cadavrul a fost scos din consulat”, a spus el.

Madani apare intrând în consulat cu două ore înaintea jurnalistului saudit și ieșind după o oră și jumătate după ce Jamal Khashoggi a fost văzut în viață, potrivit imaginilor anchetatorilor turci.Când a intrat în Consulat Mustafa al-Madani nu avea barbă, era îmbrăcat într-o cămașă albastră cu dungi albe. Când a ieșit era îmbrăcat exact ca Khashoggi.

Hainele lui Khashoggi erau probabil calde încă atunci când al-Madani s-a îmbrăcat cu ele”, a spus oficialul turc pentru CNN.