Ministrul pentru afaceri europene, Paolo Savona, a ţinut să liniştească spiritele încinse asupra efectelor depunctării Italiei anunţată de agenţia de rating Moody's şi a precizat că "există un punct de plecare în care nu cred doar eu, ci şi restul italienilor, anume faptul că datoria publică a Italiei este absolut solvabilă'' conform Rai News citat de Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministrul a ţinut un discurs la conferinţa asociaţiei Confindustria în care a declarat că: "Nu există niciun pericol ca Italia să respingă euro ca monedă a datoriei sale. Dacă se va întâmpla acest lucru, va fi din motive externe ţării".

Odată clarificat acest lucru, Savona a ţinut să facă o precizare privind proiectul de buget italian: "Am votat acest proiect, cu condiţia ca el să fie verificat fiecare trimestru, pentru a vedea ceea ce se întâmplă în jurul nostru, în afara noastră''.

Pentru ministrul Savona, adevărata provocare este cea a investiţiilor: "Creşterea va sosi din reactivarea investiţiilor", spune el. Echilibrarea deficitului cu creşterea este "o situaţie care trebuie abordată. Şi trebuie abordată cu investiţiile. Eu unul încă mai am încredere că putem face acest lucru. Putem să ajungem la o creştere de 2 şi 3% dacă vom reuşi să reactivăm investiţiile acţionând asupra unor reguli care nu sunt făcute de către acest guvern şi care trebuie modificate", a conchis ministrul.