Autoritățile israeliene au arestat doi oficiali ai Autorității Palestiniene suspecți că au participat la răpirea unui rezident palestinian din Ierusalim, a declarat duminică avocatul celor doi, citat de Euronews conform Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cei doi bărbați luați în custodia poliției israeliene sunt Adnan Gheith, guvernatorul palestinian al Ierusalimului și Jihad Al-Faqeeh, șeful Serviciului de Informații palestinian din Ierusalim.

Oficialii sunt suspectați că au asistat la răpirea unui bărbat din Ierusalim în urmă cu două săptămâni, acesta fiind momentan reținut de către Autoritatea Palestiniană în West Bank. Cei doi neagă acuzațiile.

Autoritatea Palestiniană a condamnat arestarea celor doi oficiali, numind-o „răpire”, dar nu a oferit comentarii privind acuzațiile aduse. Saeb Erekat, înalt oficial palestinian, a emis un comunicat prin care cere eliberarea lui Gheith și a lui Al-Faqeeh.

Conform informațiilor apărute în presa israeliană, bărbatul răpit în urmă cu două săptămâni avea cetățenie dublă, israeliană și americană.

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Statelor Unite în Israel a ținut o conferință de presă pe acest subiect, dar nu a elaborat, invocând motive de confidențialitate.

„Am luat la cunoștință că un cetățean american a fost reținut de către Autoritatea Palestiniană. Când un cetățean american este încarcerat sau reținut în afara țării, Departamentul de Stat ia măsuri pentru a oferi asistență consulară”.