Franţa dezminte declaraţiile făcute de Matteo Salvini şi neagă existenţa unui nou caz de migranţi transportaţi în Italia de agenţii de poliţie francezi scrie Il Messaggero citat de Rador.

Matteo SalviniFoto: Agerpres/EPA

Înregistrarea video postată vineri de ministrul de interne Salvini cu migranţii lăsaţi la frontiera italo-franceză "arată o procedură de neadmitere la frontieră, pe deplin compatibilă cu practica convenită între poliția franceză și poliția italiană, precum și cu legislația europeană", scrie în comunicatul transmis de prefectura regiunii franceze Hautes-Alpes. Practic, Parisul explică că imaginile apărute în înregistrarea video postată de Salvini nu sunt altceva decât o expulzare normală.

Prefectura din Hautes-Alpes explică faptul că cei trei migranţi lăsaţi "pe linia exactă de demarcaţie a frontierei franco-italiene pe RN 94", după cum se vede în înregistrarea video postată de Salvini, "au fost controlaţi la punctul de trecere autorizat de la Montgenèvre, 500 de metri mai departe de RN 94. Proveniţi direct din Italia şi fără documente de călătorie, au primit notificare de refuz de intrare pe teritoriul francez. Conform procedurii, comisariatul din Bardonecchia a fost imediat informat".

Il Messaggero (preluare Rador)