Republica Moldova condiționează aderarea Marii Britanii în Acordul internațional privind Achiziții Publice din cadrul Organizației Mondiale a Comerțului de liberalizarea regimului de vize, transmiteRadio Chișinău.

Republica MoldovaFoto: Facebook/ Guvernul Republicii Moldova

Bloomberg a scris, săptămâna aceasta că, din cauză că Regatul Unit nu a acordat în 2017 vize reprezentantului său la OMC şi echipei sale, Republica Moldova a decis să blocheze accesul britanicilor la proiecte publice în valoare de 1,7 trilioane de dolari.

Ministerul moldovean de Externe a precizat, în legătură cu poziția reticentă a R. Moldova față de aderarea Regatului Unit la Acordul internațional privind Achiziții Publice din cadrul Organizației Mondiale a Comerțului, că aceasta ar avea legătură cu procedurile complicate de obținere a vizelor de călătorie în Regatul Unit cu care se confruntă cetățenii și agenții economici de peste Prut.

Această situație îi defavorizează în raport cu furnizorii din alte state, deoarece cetățenii moldoveni întâmpină dificultăți în procesul deplasării la fața locului și participării la tenderele anunțate de către autoritățile britanice, spune ministerul moldovean de externe.