Patru marinari au fost răniti, unul grav, la bordul navei de proiecție și comandă Dixmude, în larg, în apropiere de Dunkerque după un accident de elicopter. Soldatul afectat cel mai grav a fost transportat de urgență la spitalul Percy din Paris. În timp ce nava a sosit vineri dimineață în Brest, mai multe investigații au fost efectuate pentru a determina cauzele accidentului raportează purtătorul de cuvânt al Statului Major General al armatei franceze citat de Le Figaro.

Armata FrancezaFoto: Reuters

„Miercuri, 17 octombrie la ora 22.29, un accident care a implicat un elicopter Cayman al Regimentului 1 elicoptere de luptă a avut loc în faza de decolare pentru un zbor de antrenament de pe nava Dixmude", indică un comunicat al Statului Major General al armatei franceze. Nava se afla la 70 de mile marine (aproximativ 130 km), în largul coastei Dunkerque.

Echipajul a reușit să scape din elicopter, dar patru marinari care lucrau pe pistă de decolare au fost răniti, unul grav. Acesta a fost imediat evacuat cu elicopterul Cayman al Marinei Naționale către spitalul militar Percy unde este în prezent tratat.