Informații contradictorii din Turcia legate de dispariția ziaristului saudit Jamal Khashoggi, unde un cunoscut editorialist turc afirmă că a primit fotografii cu prezumtivul corp dezmembrat al acestuia, dar tot atunci un prieten „ale cărui predicții (...) s-au dovedit întotdeauna adevărate” l-a asigurat că opozantul ar fi în viață, potrivit hurriyetdailynews.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

Editorialistul Daily Hürriyet Ahmet Hakan a scris în 19 octombrie că a primit fotografii cu cadavrul unui bărbat despre care se afirma că ar fi Jamal Khashoggi.

“Am deschis telefonul și am văzut fotografii ale unui corp uman dezmembrat; mâini, picioare, un cap. Era imposibil să te uiți la ele, erau îngrozitoare. Mesajul spunea că părțile de corp îi aparțineau lui Khashoggi,” a afirmat Hakan.

Acesta spune însă că, în aceeași zi, a primit un telefon de la un prieten, „ale cărui predicții din trecut legate de astfel de probleme complicate s-au dovedit întotdeauna adevărate”.

Acesta i-a spus că ziaristul saudit nu ar fi fost ucis.

“Toate poveștile sunt mizerii. E în viață, nu a fost ucis,” a afirmat editorialistul, citând afirmațiile prietenului său.

“Nu îl cred deplin dar sper să aibă dreptate,” a continuat Hakan, invocând actuala “poluare informațională” de pe rețelele sociale legată de soarta lui Khashoggi.

Khashoggi, un disident al casei regale saudite care se refugiase în Statele Unite, unde scria pentru Washington Post, a dispărut după ce a intrat în consulatul saudit din Istanbul în 2 octombrie.

Oficiali turci, care au cerut protecția anonimatului, spun că acesta a fost torturat, ucis și dezmembrat în clădirea consulatului de o echipă de asasini care a venit din Riad, o afirmație negată de guvernul saudit.