Cel puțin 50 de oameni și-au pierdut viața, vineri, în nordul Indiei, după ce un tren de navetiști a lovit cu viteză un grup numeros de persoane, ce stăteau așezate pe șine, au informat martori și reprezentanți ai poliției din statul indian Punjab, potrivit Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Oamenii stăteau pe șine sau în apropierea liniei de cale ferată, undeva la periferia orașului Amritsar, și asistau la ritualul arderii efigiilor din cadrul festivalului (hindus) Dussehra, când un tren de navetiști a intrat în ei”, a declarat un oficial din poliție pentru Reuters.

Potrivit martorilor citați de agenția indiană de presă ANI, trenul care a intrat în oameni circula cu mare viteză. De asemenea, martorii au precizat că oamenii nu au auzit trenul venind din cauza zgomotului produs de artificii.

„Sunt peste 50 de victime. Prioritatea în acest moment este transportatea răniților la spital”, a declarat un oficial din cadrul poliției din Amritsar pentru AFP.

Amarinder Singh, premierul statului Punjab, a anunțat că se deplasează de urgență la Amritsar, pentru a superviza operațiunile de intervenție și salvare. „Autoritățile districtuale au fost mobilizate în stare de alertă”, a transmis Singh pe Twitter.

Imagini cu impact emoțional!