Ecuador și Venezuela au expulzat șefii de misiune ai ambasadelor lor în cea mai gravă criză diplomatică dintre cele două țări din ultimii ani, după declarația ministrului venezuelean de Comunicare, Jorge Rodriguez, care l-a acuzat de minciună pe președintele ecuadorian Lenin Moreno, relatează EFE, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Primul care a luat decizia a fost guvernul ecuadorian, la care cel venezuelean a răspuns prin aplicarea principiului reciprocității.

Guvernul președintelui venezuelean Nicolas Maduro a anunțat astăzi că a declarat-o persona non grata pe însărcinata cu afaceri a Ecuadorului la Caracas, Elizabeth Mendez, căreia i-a acordat 72 de ore pentru a părăsi țara, ca pe o „măsură reciprocă“ după expulzarea ambasadorului venezuelean la Quito, Carol Delgado.

Guvernul venezuelean a anunţat printr-un comunicat că a fost „forțat să ia măsuri reciproce“, după expulzarea ambasadorului său în Ecuador, regretând conflictul diplomatic pe care l-a numit „un act fără precedent care încalcă relațiile istorice de fraternitate" dintre aceste două țări andine.