Candidatul de extremă dreaptă Jair Bolsonaro, mare favorit la prezidenţialele din Brazilia, nu va participa la nicio dezbatere televizată cu rivalul său de stânga, Fernando Haddad, înainte de turul al doilea de la 28 octombrie, a anunţat joi partidul său, relatează AFP, citat de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Partidul Social Liberal (PSL) a invocat "starea de sănătate" a candidatului care impune să nu fie expus "fără vreun motiv la o situaţie de nivel ridicat de stres", a declarat preşedintele PSL, Gustavo Bebbiano, într-o conferinţă de presă la Rio de Janeiro.

Jair Bolsonaro se află în convalescenţă după ce a fost înjunghiat în luna septembrie în plină reuniune electorală.

Joi dimineaţă, chirurgul-şef al echipei care l-a operat pe Bolsonaro, Antonio Luiz Macedo, a afirmat pentru agenţia oficială de presă Agencia Brasil că, din punct de vedere medical, candidatul poate participa la dezbateri dacă doreşte, cu anumite precauţii.

De la atacul căruia i-a căzut victimă, candidatul de extremă dreaptă şi-a concentrat campania pe reţelele sociale, refuzând să participe la vreo dezbatere, chiar şi atunci când adversarul său Fernando Haddad l-a provocat în acest sens. Săptămâna trecută, candidatul Partidului Muncitorilor (PT) a spus că este pregătit să meargă şi la "infirmerie" pentru o dezbatere cu rivalul său.

Jair Bolsonaro a prezentat certificate medicale în sprijinul refuzului său de a lua parte la cea mai mică dezbatere, chiar dacă săptămâna trecută, a recunoscut că nu va participa "din motive strategice" la nicio confruntare televizată, printre care tradiţionala dezbatere dintre cele două tururi, prevăzută pe canalul Globo în vinerea dinaintea scrutinului.

Fostul căpitan de armată, care s-a clasat detaşat pe locul întâi în primul tur cu 46% din voturi, faţă de 29% pentru Haddad, este dat în intenţiile de vot învingător fără probleme. Ultimul sondaj de opinie publicat luni îl creditează cu 59%, faţă de 41 % pentru candidatul PT.