Potrivit săptămânalului german, Comisia Europeană se pregătește să notifice Italiei, joi sau vineri, respingerea bugetului său. Roma a înmânat proiectul luni, 15 octombrie, și dezaprobarea europeană era cunoscută. Dar Bruxelles-ul are la dispoziţie două săptămâni pentru a decide.

Pierre Moscovici, comisar europeanFoto: Comisia Europeana

"Conflictul dintre Comisia Europeană și guvernul populist italian atinge un nou nivel", avertizează Der Spiegel, miercuri, 17 octombrie. Autoritatea de la Bruxelles ar putea respinge bugetul italian pentru anul următor. Aşa a lăsat să se înţeleagă comisarul UE, Günther Oettinger (CDU), citat de ziarul bavarez "Das Traunsteiner Tagblatt": "Avem confirmarea că proiectul de buget italian pentru 2019 nu este compatibil cu obligațiile inerente Uniunii Europene".

Acest anunț este surprinzător, deoarece vine la scurt timp după prezentarea proiectului de buget italian la Comisia Europeană, luni, 15 octombrie. Cu toate acestea, Bruxelles beneficiază de două săptămâni pentru a accepta propunerea italiană, pentru a solicita ajustări sau pentru respingerea ei.

Luni, guvernul populist italian a anunțat un deficit de 2,4% în 2019, de trei ori mai mare decât așteptările Bruxelles-ului.

Potrivit ziarului "Der Spiegel", comisarul european pentru Afaceri economice și financiare, Pierre Moscovici, urmează să vorbească cu privire la acest subiect joi sau vineri, de la Roma, citează Rador.