Rusia este preocupată de activităţile militare organizate de Alianţa Nord-Atlantică în apropierea frontierelor ruse, afirmă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, avertizând Ucraina că nu poate organiza manevre militare în Marea Azov, situată în nordul Mării Negre, relatează Mediafax.

Serghei LavrovFoto: Captura YouTube

"Asistăm la consolidarea capabilităţilor militare în apropierea frontierelor Rusiei şi la eforturi de îmbunătăţire a infrastructurii de transport în Europa, astfel încât să fie mai uşor să fie adus armament greu al SUA şi al altor ţări spre frontierele noastre; în plus, sunt organizate exerciţii provocatoare - nu ale noastre alături de China în Siberia -, ci exerciţii militare în Ucraina, Georgia şi în Marea Neagră", a declarat Serghei Lavrov, citat de agenţia de presă Tass.

"Acum, Ucraina vrea să organizeze exerciţii NATO în Marea Azov, dar este imposibil să facă acest lucru deoarece Tratatul nostru cu Ucraina prevede consimţământul părţilor pentru trecerea navelor militare în Marea Azov. Dar ucrainenii vor acest lucru şi sunt impulsionaţi activ în acest sens", a spus Lavrov.