Luna trecută, Comisia pentru Evaluare Legislativă din Marea Britanie a analizat propunerea de a încadra manifestările de misoginism la categoria crime din ură. Acum Comisia se gândește să catalogheze și misandrismul în această categorie, relateazăBBC.

Femei vs BarbatiFoto: Colaj foto

Crimele din ură sunt adesea motivate de prejudecățile la adresa dizabilităților, rasei, religiei sau orientării sexuale a celorlaltor oameni. Comisia pentru Evaluare Legislativă analizează posibilitatea de a încadra în această categorie și acte ofensatore la adresa categoriei pe care o considerăm ca a fi privilegiată- bărbații.

Comisia ia în considerare redactarea unor reglementări care să pedepsească și declarațiile alimentate de ură la adresa culturilor alternative, precum cea goth și punk, dar și la adresa persoanelor în vârstă.

Comisia pentru Evaluare Legislativă este un organism independent care analizează regulat legi pentru a vedea dacă acestea au nevoie de modificări. Comisia a început să analizeze legile care vizează crimele din ură în urma campaniei desfășurate de Stella Creasy, membră a Parlamentului Regatului Unit din partea Laburiștilor.

Aceasta dorește ca misoginismul să fie recunoscut ca fiind o crimă din ură, la fel ca ofensele care se nasc pe baze rasiale sau religioase. Creasy consideră că nivelul tot mai ridicat de hărțuire la adresa femeilor face o astfel de măsură necesară.

Danny Shaw, unul dintre corespondenții BBC, spune că astfel de măsuri trivializează noțiunea de crime din ură și că impactul unei astfel de decizii ar fi cu preponderență negativ.