Președintele Donald Trump a spus miercuri că nu a încercat să îi acopere pe aliații săi saudiți în povestea dispariției jurnalistului Jamal Khashoggi și că ”cel mai probabil vom ști la sfârșitul săptămânii” ce s-a întâmplat cu acesta, după ce liderul de la Casa Albă a fost acuzat de Washington Post că duce o ”operațiune diplomatică de curățare” pentru a proteja Riadul, relatează AFP.

Donald TrumpFoto: Flikr

Astfel, Trump a negat la o conferință la Casa Albă că îi acoperă pe saudiți, dimpotrivă.

”Deloc, vreau doar să știu ce se întâmplă. Nu îi acopăr deloc pe saudiți”, a insistat Trump.

Washington Post l-a acuzat pe Trump că acoperă Arabia Saudită după ce miercuri mai devreme acesta că Statele Unite au nevoie de Arabia Saudită în lupta împotriva terorismului și a avertizat împotriva unei judecăți pripite în cazul dispariției pe 2 octombrie a lui Jamal Khashoggi.

Președintele american a spus într-un interviu pentru Associated Press, comparând cazul lui Khashoggi - despre care oficialii turci spun că a fost omorât în Consulatul Arabiei Saudite din Istanbul - cu acuzațiile de agresiune sexuală făcute față de judecătorul Curții Supereme Brett Kavanaugh în timpul audierilor pentru confirmarea sa.

"Cred că trebuie să aflăm mai întâi ce s-a întâmplat. Se întâmplă din nou, știți, ești vinovat până până ți se dovedește nevinovăția. Nu imi place acest lucru. Tocmai am trecut prin asta cu judecătorul Kavanaugh, iar el era nevinovat tot timpul", a declarat Donald Trump.

Erdogan susține că anumite zone din consulatul saudit la Istanbul au fost rezugrăvite, iar poliția a descoperit folosirea unor materiale toxice în incintă. Mai multe surse din Turcia susțin că jurnalistul ar fi fost ucis în interiorul consulatului, iar cadavrul acestuia ar fi fost transportat la reședința consulului general.

Citește și:

Ultimele șapte minute din viața lui Jamal Khashoggi. Presa: Jurnalistul saudit ar fost torturat, decapitat și tranșat de un medic legist care asculta muzică