Președintele american Donald Trump a declarat marți că fostul său avocat Michael Cohen a mințit atunci când a mărturisit că el i-a cerut să încalce legea în perioada în care a lucrat pentru el, relatează Associated Press, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cohen a mărturisit în luna august că Trump i-a cerut să comită o infracţiune prin efectuarea unor plăți către două femei care au afirmat că au avut aventuri cu Trump înainte de alegerile prezidențiale din 2016.

Cohen, care s-a lăudat anterior că a fost "intermediarul" președintelui, a pledat vinovat în luna august pentru opt acuzații penale, inclusiv evaziune fiscală, fraudă bancară și încălcări ale legii de finanțare a campaniilor electorale

Trump a declarat într-un interviu pentru AP că mărturia lui Cohen a fost "total falsă". De asemenea, el a redus rolul pe care Cohen îl avea când lucra pentru el, descriindu-l ca fiind "o persoană de PR care a făcut mici lucrări legale".

Trump a denumit "foarte trist" faptul că fostul său avocat a făcut o înţelegere cu justiţia pentru a "obține o sentință mai ușoară", potrivit AP.

"Sub jurământ (Michael Cohen) a recunoscut și a luat responsabilitatea pentru comportamentul rău al lui (Trump)", a scris Lanny Davis, unul dintre avocații lui Cohen adăugând că fostul avocat al lui Trump "nu se teme de nimic".