Președintele Rusiei, Vladimir Putin, va efectua o vizită în Franța pe data de 11 noiembrie, urmând să participe la ceremoniile de la Paris prilejuite de aniversarea a 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial, a declarat un oficial de la Kremlin, scrie agenția Tass, citată de Mediafax.

Emmanuel Macron si Vladimir PutinFoto: Agerpres/EPA

"Plănuim să mergem la Paris pe 11 noiembrie", a declarat Yuri Ushakov, consilier al președintelui Rusiei.

Oficialul a mai precizat că Putin va asista la ceremonii și va avea o întrevedere cu omologul său francez, Emmanuel Macron.

Trump va fi prezent la ceremoniile de la Paris prilejuite de cea de-a 100 aniversare de la încheierea Primului Război Mondial, alături de lideri din mai multe ţări.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, a anunţat anterior că intenţionează să invite la Paris liderii ţărilor care au luptat în Primul Război Mondial. Potrivit liderului francez, cu această ocazie se va desfăşura un forum pe tema modalităţilor de reducere a tensiunilor globale.

Pe data de 11 noiembrie 1918 s-a semnat armistiţiul dintre Antanta şi Germania, în pădurea de la Compiègne, acordul punând capăt Primului Război Mondial.