Un individ care a lovit cu un utilaj mai multe autoturisme, în apropierea ambasadei Israelului din Ankara, într-un gest aparent intenţionat, a fost imobilizat de autorităţile turce, afirmă surse citate de presa turcă şi israeliană, transmite Mediafax.

Incident la ambasada israeliana din TurciaFoto: Captura YouTube

Incidentul rutier a avut loc marţi după-amiază pe bulevardul Ataturk din Ankara, o zonă în care sunt numeroase instituţii centrale turce şi ambasade, informează agenţia Anadolu.

Un fermier în vârstă de 45 de ani a lovit cu un utilaj agricol mai multe maşini. Utilajul a fost oprit de forţele de ordine, iar individul a fost împuşcat în picior, informează site-ul Ynetnews.com şi agenţiile Reuters şi Associated Press.

Bărbatul a declarat că intenţiona să ajungă la ambasada Israelului, pentru a protesta. Nu este clar care este motivul protestului.

Utilajul a fost blocat în faţa reşedinţei ambasadorului israelian. Autorităţile turce cred că este posibil ca individul să fi confundat reşedinţa ambasadorului cu sediul ambasadei israeliene, aflată în apropiere.

Primăria Ankarei a transmis că individul are probleme psihice de mulţi ani.