Preşedintele american Donald Trump este de părere că Vladimir Putin este "probabil" implicat în asasinate şi otrăviri, dar nu în cazurile care au avut loc în Statele Unite, potrivit declaraţiei făcute de şeful de la Casa Albă într-un interviu acordat emisiunii "60 minutes" de la CBS și citate de Rador.

Donald TrumpFoto: Flikr

Este pentru prima dată când şeful statului american admite că liderul de la Kremlin ar putea fi implicat în crime cu tentă politică. "Probabil da, probabil", i-a răspuns prezentatorului care l-a întrebat dacă crede că Putin este implicat în "asasinate, în otrăviri". Însă, "nu în ţara noastră", a precizat Trump. La CBS, Trump a vorbit din nou despre RussiaGate, despre presupusele implicări ruseşti în campania sa prezidenţială: "Cred că este o anchetă foarte incorectă, pentru că nu exista nicio înţelegere secretă de niciun tip", a spus, explicând însă că nu intenţionează să încheie ancheta.

În acelaşi interviu, preşedintele american a vorbit şi despre climă şi a recunoscut că "schimbarea climatică nu este o glumă", dar nu s-a declarat convins de faptul că depinde de om. "Nu neg schimbarea climatică, dar ar putea foarte bine să se întoarcă înapoi", a susținut, adăugând că nu putem să fim siguri că anumite episoade "s-ar fi întâmplat oricum, cu sau fără om".