Ministrul de Interne Matteo Salvini a declarat că „magazinele unde se întâmplă necazuri sunt aproape toate conduse de cetățeni străini” Guvernul italian va lua în vizor magazinele „etnice” pentru a le restricționa orele de activitate, a declarat ministrul de interne italian, conformThe Independent.

HotNews.roFoto: Hotnews

Matteo Salvini a declarat că anumite magazine care sunt aproape toate conduse de cetățeni străini au devenit „locul preferat al alcoolicilor și al traficanților de droguri” pe timpul nopții. Acesta a spus că guvernul va înainta un amendament la decretul lor de securitate și imigrație care va cere magazinelor de acest tip să se închidă la ora 9.

Salvini, care este conducătorul partidului de extremă dreapta League, partid ce se află în coaliție cu Mișcarea populistă Five Star nu a spus mai multe despre care vor fi exact magazinele care vor fi forțate să închidă pe timpul nopții.

De când a venit la putere, noul guvern italian a lansat o serie de politici anti-străini și anti minorități etnice. Printre acestea se numără întoarcere din drum a bărcilor cu refugiați, presiune exercitată asupra politicienilor locali pro-imigrație și un „recensământ” al populației de etnie romă a țării.