O moțiune care deplânge „creșterea deplorabilă a rasismului împotriva albilor” a fost respinsă la diferență de câteva voturi în senatul australian. Această respingere a moțiunii a venit în ciuda susținerii acesteia de către coaliția Național-Liberală care este aflată la guvernare și de către alți miniștrii seniori. Moțiunea, care a fost înaintată de senatoarea de dreapta, anti-imigrație, Pauline Hanson nu a reușit să treacă de Senat adunând 28 de voturi pentru și 31 împotrivă, după ce membrii opoziției au votat împotriva ei, scrieCNN

HotNews.roFoto: Hotnews

În întregimea ei, moțiunea cerea Senatului australian să recunoască „creșterea deplorabilă a rasismului împotriva albilor și atacurile împotriva civilizației Vestice”, adăugând și că „este ok să fii alb”.

„Oamenii au dreptul de a fi mândrii de background-ul lor cultural, indiferent dacă sunt albi, negri sau tigrați. Dacă nu ne putem pune de acord asupra acestui lucru cred că este ok să spunem că rasismul împotriva albilor este foarte frecvent în societatea noastră”, a spus Hanson.

O națiunea de imigranți care se mândrește cu faptul că este una dintre cele mai de succes societăți multiculturale din lume, Australia a fost acuzată că nu știe cum să se confrunte cu problema rasismului prezent în societatea lor.