Președintele american Donald Trump a afirmat că nu știe dacă Secretarul Apărării James Mattis intenționează să demisioneze, dar a declarat într-un interviu înregistrat transmis de postul CBS că generalul s-ar putea retrage și că Mattis este "un fel de democrat", relatează Reuters citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Ar putea fi faptul că el" intenționează să plece, a afirmat Trump, potrivit unui extras dintr-un interviu transmis duminică. "Cred că este un fel de democrat, dacă vrei să știi adevărul. Dar generalul Mattis este un tip bun. Noi ne intelegem foarte bine. Poate pleca. Adică, la un moment dat, toată lumea pleacă. Toată lumea. Oamenii pleacă. E Washington", a adăugat acesta.

Aceasta este prima dată cînd președintele republican declară public ceva negativ despre Mattis, care luna trecută le-a spus reporterilor să nu ia în serios informaţiile legate de demisia acestuia..

Întrebat despre remarcile lui Trump, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, colonelul Rob Manning, a transmis într-o scurtă declarație: "Secretarul Mattis este concentrat pe a-și face treaba, asigurându-se că armata americană rămâne cea mai letală forță de pe planetă".

Viitorul lui Mattis a devenit un focar al speculațiilor media, mai ales după lansarea unei cărți de către reporterul Watergate, Bob Woodward, luna trecută, în care Mattis face anumite afirmaţii împotriva lui Trump.

Mattis a negat faptul că a făcut astfel de comentarii.