Jurnalistul saudit dispărut Jamal Khashoggi și-ar fi înregistrat propria moarte, relatează presa din Turcia, scrieCNN.

Jamal Khashoggi intrand in consulatFoto: Captura YouTube

Khashoggi și-ar fi pornit funcția de înregistrare de la Apple Watch, înainte de a intra în consulatul Arabiei Saudite pe 2 octombrie 2018, scrie ziarul Sabah.

Momentele ”interogării, torturii și morții” au fost înregistrate și trimise atât spre telefonul său, cât și în contul său iCloud a scris ziarul Sabah, care relatează că au fost înregistrate inclusiv conversațiile celor implicați în presupusul asasinat.

Forțele de securitate care conduc investigația au găsit un fișier audio în telefonul lui Khashoggi pe care jurnalistul l-a lăsat logodnicei sale, care îl aștepta în fața Consulatului, potrivit Sabah.

Atacatorii lui Khashoggi ar fi încercat să deblocheze Apple Watch-ul, iar, în cele din urmă, ei ar fi deblocat ceasul folosind amprenta jurnalistului, însă ar fi reușit să șteargă doar o parte din fișiere.

Pe de altă parte, ceasurile inteligente nu pot fi deblocate cu ajutorul amprentei, potrivit Apple.

Anchetatorii turci susțin că există înregistrări video și audio care dovedesc că Jamal Khashoggi a fost omorât.

Pretinsele dovezi audio - confirmate și de surse ale ziarului The Guardian- sunt puternice, potrivit oficialilor.

”Îi poți auzi vocea și vocile bărbaților vorbind în arabă”, a spus o sursă pentru Washington Post. ”Poți auzi cum acesta era interogat, torturat și apoi omorât”.

Arabia Saudită a negat vehement toate acuzațiile că ar fi fost implicată în dispariția jurnalistului și declară că acesta a părăsit consulatul în siguranță la scurt timp după ce a intrat săptămâna trecută.

Ministrul saudit de Interne a spus că acuzaţiile cu privire la ordinele de a-l ucide pe Khashoggi sunt ”minciuni nefondate” care vizează guvernul.

Riad ”ține la tradițiile sale de a respecta convențiile și regulile internaționale”, a spus prințul Abdel Aziz Ben Saud Ben Nayef.

De asemenea, o delegație din Arabia Saudită a ajuns în Turcia ca parte a investigației dispariției jurnalistului,