Arabia Saudită a negat vineri pentru prima dată orice intenţie de a-l omorî pe Jamal Khashoggi, ziaristul disident care a dispărut la Istanbul. De asemenea, o delegație din Arabia Saudită a ajuns în Turcia ca parte a investigației dispariției jurnalistului, relatează Reuters și AFP.

Jamal Khashoggi intrand in consulatFoto: Captura YouTube

Ministrul saudit de Interne a spus că acuzaţiile cu privire la ordinele de a-l ucide pe Khashoggi sunt ”minciuni nefondate” care vizează guvernul.

Riad ”ține la tradițiile sale de a respecta convențiile și regulile internaționale”, a spus prințul Abdel Aziz Ben Saud Ben Nayef.

O sursă saudită a spus de asemenea că prințul Khaled al-Faisal a vizitat Turcia pentru a discuta pe subiect. Mai târziu vineri Turcia a spus că cele două țări au fost de acord să se unească pentru a forma o echip comună - inițiativa Riadului - pentru a investiga cazul.

Președintele american Donald Trump a spus că încă nu a vorbit cu regele Arabiei Saudite despre dispariția jurnalistului, dar că va avea o discuție ”cât de curând”.

Anchetatorii turci susțin că există înregistrări video și audio care dovedesc că Jamal Khashoggi a fost omorât în Consulatul Arabiei Saudite.

”Îi poți auzi vocea și vocile bărbaților vorbind în arabă”, a spus o sursă pentru Washington Post. ”Poți auzi cum acesta era interogat, torturat și apoi omorât”.