Pizza urmează să fie mai mică sau să conțină mai puțin topping, potrivit planurilor guvernului britanic de a limita caloriile din mâncarea vândută în restaurante sau în supermarket, relateazăThe Telegraph.

HotNews.roFoto: Hotnews

Plăcintele, sendvișurile vor fi de asemenea subiectul noilor limite de calorii propuse de guvern.

Potrivit draftului de proiect, o pizza standard ar trebui să conțină mai puțin de 928 de calorii - mult mai puțin decât ce comercializează acum restaurantele. De asemenea, o plăcintă sărată nu ar trebui să conțină mai mult de 695 de calorii.

Departamentul pentru Sănătate Publică Anglia spune că sunt necesare măsuri ”drastice” pentru a combate criza obezității din Anglia.

Planurile instituției includ limite recomandate de calorii și supe, burgeri și carne procesată, în contextul în care peste unul din cinci elevi se confruntă cu obezitatea în momentul în care ies din școala primară - inclsuiv aproximativ 24.000 de copii care sunt diagnosticați cu ”obezitate severă”.

”Asta poate însemna mai puțină carne pe pizza, ar putea însemna mai puțină brânză, ar putea să însemne o pizza mai mică. Consumatorii spun că vor porții mai mici și opțiuni mai sănătoase”, a spus Dr Alison Tedstone, nutriționist șef la Departamentul pentru Sănătate Publică Anglia, cu privire la ce ar putea însemna limitarea calorillor la pizza.