Bărbatul suspectat de uciderea ziaristei bulgare Viktoria Marinova va fi extrădat „în scurt timp” Bulgariei de autoritățile germane, unde acesta fugise, scrie AFP. Acesta a declarat că era beat și drogat și a recunoscut că a lovit-o pe ziaristă dar neagă violul și intenția de a o ucide.

HotNews.roFoto: Hotnews

Parchetul din Celle (Basse-Saxe) a precizat că suspectul nu s-a opus arestării și extrădarea va avea loc "în 10 zile".

Bărbatul de 20 de ani "a recunoscut (...) că a avut o dispută verbală cu victima în 6 octombrie 2018. Era sub efectul alcoolului și drogurilor și a recunoscut că a lovit victima în față", a arătat parchetul.

Potrivit declarațiilor suspectului, a "aruncat-o într-un boschet", dar "nu a dorit să omoare victima și neagă violul”.

Suspectul, cetățeanul bulgar Severin Krasimirov - al cărui ADN a fost găsit la locul crimei - a fost arestat marți noaptea în Germania, pe baza unui mandat european.

Procurorul general al Bulgariei a declarat miercuri că pista privilegiată de anchetatori este "un atac spontan pentru a abuza sexual victima".

Uciderea Viktoriei Marinova, 30 de ani, prezentatoare la TVN, o televiziune locală, a stârnit un val de indignare în Europa, unii denunțând o reglare de conturi legată de munca sa, în condițiile în care recent tânăra se interesase de acuzațiile de corupție la adresa unui om de afaceri și consilieri locali.

Potrivit clasamentului mondial al libertății presei realizat de Reporteri fără Frontiere, Bulgaria ocupă locul 111 din 180, de departe cel mai prost din Uniunea Europeană.

ONG-ul arată că ziariștii de investigații sunt expuși la "numeroase forme de presiune și de intimidare" și se confruntă cu "oligarhi care exercită un monopol mediatic și autorități suspectate de corupție și legături cu crima organizată".