Președintele american Donald Trump a declarat joi că autoritățile se apropie de aflarea motivului dispariției jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, care nu a mai fost văzut după ce a intrat în sediul consulatului Arabiei Saudite din Istanbul, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Jamal Khashoggi intrand in consulatFoto: Captura YouTube

„Trebuie să aflăm ce s-a întâmplat.. și probabil suntem mai aproape decât ați crede”, a declarat Trump.

De asemenea, reprezentanții Departamentului de Stat au transmis că așteaptă informații noi de la ambasadorul Statelor Unite în Arabia Saudită, care urmează să se întoarcă la Washington.

„Ambasadorul este pe drum spre Statele Unite, așteptăm informații noi după întoarcerea acestuia”, a declarat purtătorul de cuvânt Heather Nauert.

Președintele american a declarat că dispariția jurnalistului nu reprezintă un motiv pentru a bloca investițiile saudite în Statele Unite, deoarece nu dorește ca Arabia Saudită să își mute banii în Rusia și China.

Jamal Khashoggi a fost declarat dispărut în data de 2 octombrie, după ce a intrat în sediul consulatului Arabiei Saudite în Istanbul pentru a-și depune documentele de căsătorie și nu a mai ieșit.

Autoritățile din Turcia connsideră că jurnalistul, critic dur al politicilor saudite, a fost ucis în interiorul clădirii, acuzații respinse de oficialii din Riad.