Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat că șeful statului Klaus Iohannis nu are în prezent un adversar serios în cursa pentru Cotroceni, iar un candidat de stânga "va fi căsăpit" de acesta din turul al doilea al alegerilor prezidențiale, potrivit Mediafax.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

Întrebat, într-o emisiune difuzată joi seară de B1 TV, dacă Klaus Iohannis are un competitor serios pentru un al doilea mandat la Palatul Cotroceni, Traian Băsescu a răspuns: "Nu, nu are".

Acesta a adăugat că posibilii candidați de dreapta doar vor rupe din votul de dreapta, însă un candidat de stângă nu are șanse să câștige alegerile.

"Din păcate pentru ei o să rupă ceva din votul de dreapta, dar Iohannis nu are adversar în momentul de față în cursa prezidențială. Din stânga oricine vine va fi căsăpit, din păcate, nu din primul tur. Vor fi două tururi", a explicat Băsescu.

Pe 23 iunie, Klaus Iohannis a anunţat că va candida pentru un nou mandat la Cotroceni. Acesta a mai precizat că a decis să facă anunţul despre candidatura sa la prezidențiale în contextul sondajelor care arată un nivel de nemulţumire al românilor de peste 80%, lucru care relevă că "lumea nu mai are încredere în clasa politică".