Președintele american Donald Trump a declarat, joi, că Statele Unite sunt "foarte dure" în cazul dispariției jurnalistului saudit și se tem că acesta a fost asasinat în Istanbul, adăugând că "avem oameni care anchetează cazul și colaborăm împreună cu Turcia și cu Arabia Saudită', relatează agenția Associated Press, citată de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Trump a vorbit în cadrul unei emisiuni de televiziune în legătură cu cazul jurnalistului Jamal Khashoggi, un critic guvernamental care a disapărut cu o săptămână în urmă după ce a intrat în sediul consulatului Arabiei Saudite din Istanbul.

”Vrem să știm ce s-a întâmplat”, a declarat Trump. ”Acesta a intrat în consulat, dar se pare că nu a mai ieșit. Cu siguranță nu se mai află acolo”, a adăugat acesta.

Trump nu a dat detalii referitoare la investigația comandată de SUA. Întrebat despre înregistrarea apărută în Washington Post în care se spunea că serviciile secrete americane au interceptat mai mulți oficiali saudiți care plănuiau arestarea lui Khashoggi, Trump a declarat că ”Ar fi un lucru foarte trist și probabil vom afla în cel mai scurt timp”.

Jurnalistul era un editorialist care scria pentru cotidianul The Washington Post, iar în câteva articole îl critica pe Prințul Moștenitor al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman. Acesta trăia în statele Unite într-un exil auto-impus.

Oficialii turci spun că se tem de faptul că Arabia Saudită a ordonat uciderea și dispariția lui Khashoggi, dar nu au oferit nicio dovadă în acest sens.

Gărzile regale saudite, agenți de securitate, militari și un medic legist ar fi făcut parte din echipa trimisă de regat care l-au urmărit pe jurnalist, a anunțat miercuri presa din Turcia.