Cel mai tânăr miliardar din Africa, omul de afaceri tanzanian Mohammed Dewji, a fost răpit joi de bărbați înarmați, la Dar es Salaam, anunță AFP.

Directorul de 40 de ani al grupului METL, prezent în zece țări în domenii precum agricultură, asigurări, transporturi, logistică și agroalimentar, Dewji a fost răpit când intra în sala de sport a unui hotel din capitala economică a țării, au precizat autoritățile administrație și polițienești.

"Primele informații arată că a fost răpit de bărbați albi veniți la bordul a două mașini", a declarat guvernatorul regiunii Dar es Salaam, Paul Makonda, subliniind că "acest tip de incident este nou".

Șeful poliției din Dar es Salaam, Lazaro Mambosasa, a precizat că străinii au "tras în aer înainte de a-l obliga" pe Dewji să intre într-una dintre mașini.

Poliția, care a identificat mai mulți suspecți, a efectuat arestări, a adăugat acesta.

Născut în Tanzania, Mohammed Dewji a studiat la universitatea Georgetown din Statele Unite. În 2015 a fost decretat personalitatea anului de Forbes Afrique. Potrivit revistei, averea sa era estimată la 1,54 miliarde de dolari în 2018.

Deputat între 2005 și 2015, este principalul acționar al clubului de fotbal Simba FC.