Coreea de Sud ia în considerare ridicarea sancțiunilor impuse Coreei de Nord/ Reacția lui Trump
În timpul unui audit parlamentar care a avut loc la ministerul condus de aceasta, Kang Kyung-wha a spus că guvernul i-a în considerare dacă ar trebui să ridice sancțiunile impuse de Coreea de Sud țării vecine din nord în 2010 în urma unui atac asupra unei nave de război sud-coreene care a dus la moartea a 45 de membri ai echipajului.
De la momentul respectiv Coreea de Sud a închis efectiv orice cooperare din domeniul economic transfrontalier cu excepția unui parc industrial comun din orașul de graniță Kaesong din Coreea de Nord, care a fost închis în 2016 în urma teste nucleare nord-coreene și a lansării unor rachete cu rază lungă de acțiune.
”Multe dintre măsurile impuse după 24 mai sunt acum dublate de sancțiunile impuse de Națiunile Unite (împootriva Coreei de Nord)”, a spus Kang.
”Deoarece negocierile continuă să îmbunătățească legăturile dintre Sud și Nord și se obține denuclearizarea, este nevoie să fie flexibilizate măsurile (ridicarea sancțiunilor) atâta timp cât nu afectează cadrul lărgit al sancțiunilor impuse Nordului”, a adăugat aceasta.
Ridicarea sancțiunilor va avea un efect imediat relativ mic din moment ce sancțiunile impuse de SUA au rămas în vigoare.
Liderul de la Casa Albă, Donald Trump, a încurajat aliații să mențină sancțiunile împotriva Coreei de Nord până la denuclearizarea completă a acesteia, ca parte a campaniei Statelor Unite de a pune presiune pe Coreea de Nord, informează Reuters, citat de Agerpres.
Întrebat despre intenția Coreei de Sud de a ridica câteva sancțiuni împotriva Coreei de Nord, Trump a declarat că aceștia "nu o vor face face fără aprobare", adăugând că Seulul nu face nimic fără aprobarea Washingtonului.
Ministrul sud-coreean de Externe Kang Kyung-wha a declarat că Coreea de Sud ia în considerare ridicarea sancțiunilor unilaterale, impuse Coreei de Nord, pentru a impulsiona relațiile diplomatice dintre cele două țări și pentru a destinde criza nucleară.
Coreea de Sud a impus sancțiuni unilaterale Nordului în 2010, în urma atacului efectuat împotriva unei nave de război, în care 46 de marinari sud-coreeni au murit. China, Rusia și Coreea de Sud consideră că relaxarea sancțiunilor impuse de Națiunile Unite împotriva Phenianului este necesară, a declarat și Ministerul chinez de Externe.

Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Dacă Coreea de Sud o rupe cu USA atunci este clar că va fi invadată așa cum s-a întâmplat în 1950, prin urmare ar face bine să se înțeleagă cu administrația americană, ceea ce este cam dificil câtă vreme la cârmă este Trump.
Adica ce? Daca nu cer aprobare, SUA va ataca nuclear Seulul ?. Se vede ca pe Trump il mananca pielea si vrea sa asiste la mutarea capitalei Washington in interiorul SUA inca din anul 2018. Pentru ca dupa salva de rachete nucleare de raspuns nord koreene, nu vor mai ramane prea multe ziduri din vechiul Washington ca sa merite sa-l reconstruiesti.
Dacă pe nord-coreeni i-ar ajuta cu niște rachete China sau Rusia, atunci chair ar distruge toată America și nu prea ar mai avea cine unde să mai mute acolo, ba chiar nu ai mai exista nici tu ca să spui prostii pe vreun forum pentru că ar fi Mutual Assured Destruction.
Asta inseamna ca la o salva de rachete pot baga jumate din ele intr-un cerc cu diametrul de 22 de km,
la distanta de vreo 11.000 de km cat este pana la Washington. Deci daca trag o salva de 20 rachete, tot cad vreo 10 in zona Washington pe un cerc de 22 km diametru. E putin probabil sa nu nimereasca foarte aproape zona centrala. Repet, ne bazam aici pe tehnologia veche din 1990, fara asistare cu Navigatie Stelara. Cine stie ce au nord koreenii
in 2018 ?.
Washington nu poate face fata la ,,ploaia" de baloane umflate cu forma de ogiva pe care pot sa o trimita nord koreeni. Chestilea aste pot fi detectate abia cand grupul de focoase reintra in atmosfera. SUA nu are destule rachete anti-balistice, la cate baloane pot trimite nord koreeni. In plus, degeaba detecteaza SUA rachetele dupa lansare, ca nu mai au timp sa le atace inainte de iesirea in cosmos. In plus pentru asta, prin atacul asupra Koreii de Sud, SUA pierd instantaneu toate bazele si facilitatile de pe teritoriu sud korean, cele mai adecvate ca sa ataci rachetele nord koreene.
Korea de Nord, unita macar militar cu cea de de Sud, este o nuca prea tare pentru dintii putrezi ai imperialismului traditonal al SUA.