Agenția Națională pentru Securitate în Sănătate (ANSES) recomandă guvernului "să ia orice măsură pentru a opri expunerea populației la razele UV artificiale emise de cabinele de bronzare în scopuri estetice", potrivitLe Monde.

bronzare artificialaFoto: YouTube

Legăturile cu riscurile de cancer de piele sunt cunoscute de mult timp. Numărul de noi cazuri de cancer de piele s-a triplat în perioada 1980-2005. Este unul dintre cazurile de cancer care a crescut cel mai mult în ultimii ani, iar această progresie continuă.

În 2015 în Franța au fost înregistrate 14.325 de cazuri noi cancer de piele și 1 773 de decese, potrivit datelor Institutului Național al Cancerului. Dintre acestea, "382 de cazuri de cancer de piele ar putea fi atribuite expunerii la dispozitivele de bronzare", arată opinia ANSES .

Riscul de a dezvolta această boală pentru persoanele care au folosit bronzare artificială cel puțin o dată înainte de vârsta de 35 de ani este crescut cu 59%. Aproximativ 43% dintre cazurile de cancer de piele la tineri pot fi atribuite unei utilizări procedurilor de bronzare artificială înainte de 30 de ani, adaugă ANSES.

O sesiune de cincisprezece minute într-o cabină de bronzare este echivalentă cu o expunere de aceeași durată pe o plajă din Caraibe, fără protecție solară. Și, contrar credinței populare, "expunerea la radiații UV nu pregătește pielea pentru expunerea la soare și nu protejează împotriva arsurilor solare", avertizează agenția de sănătate