​​Presupusul asasin al jurnalistei bulgare Victoria Marinova a fugit în Germania prin România, imediat după comiterea crimei, anunţă Sotir Zazarow, procurorul general din Bulgaria, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sewerin K., suspectul în vârstă de 21 de ani, a fugit duminică din Bulgaria, traversând România şi reuşind să ajungă în Germania, a declarat procurorul bulgar Sotir Zazarow, citat de agenţia de presă DPA.

Suspectul a fost reţinut în Germania, la cererea autorităţilor bulgare.

Anchetatorii Biroului de Investigații Penale (LKA) din Saxonia Inferioară au identificat marți seara un cetățean bulgar de 21 de ani, suspect de a fi violat, jefuit și ucis-o pe jurnalista bulgară de televiziune, Victoria Marinova. La scurt timp după aceea, echipe speciale ale LKA l-au arestat pe bărbat, în localitatea Stade.

În acțiune au fost masiv implicate și forțe ale departamentului de poliție Lüneburg. "Acesta este un mare succes în investigația întreprinsă de forțele noastre", a declarat președintele LKA, Friedo de Vries, în comunicatul oficial alLKA Niedersachsen.

„Încă o dată, mandatul european de arestare a funcționat, iar cooperarea dintre poliție și autoritățile judiciare europene s-a dovedit exemplară“, a spus șeful Departamentului de Asistență Juridică a Procurorului General din Celle, Christian Schierholt. Seful LKA de Vries a mai precizat: „După indicii furnizate de autoritățile bulgare de securitate, anchetatorii noștri au făcut o treabă excelentă, într-un timp foarte scurt”. El mai consideră că acesta este „un excelent exemplu de cooperare transfrontalieră”, de la primul contact între autorități și până la arestare trecând doar cateva ore.

Procurorul General din Celle este cel responsabil cu procedurile de extrădare din Germania. Procurorii bulgari au cerut, prin mandat european de arestare, extrădarea suspectului. Procuratura Generală din Germania este cea care examinează condițiile de extrădare și solicită mandatul de arestare la Judecătoria regională competentă în procedurile de extrădare.