Guvernul australian a anunțat o nouă propunere legislativă prin care noii imigranți ar fi forțați să trăiască în afara zonelor metropolitane precum Sydney și Melbourne, scriu cei de laBBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Noua lege ar urmări decongestionarea celor mai mari orașe din Australia și popularea zonelor rurale din împrejurimile acestora, susține ministrul pentru populație, Alan Tudge.

Guvernul ar putea introduce condiții speciale pentru acordarea vizei de ședere pentru a stabili zonele în care imigranților le este permis să locuiască vreme de cinci ani. Cu toate acestea, mai mulți experți au reacționat critic la propunerea ministrului. Aceștia susțin că o astfel de lege ar fi aplicată abuziv și că nu ar reuși să rezolve problemele despre care vorbesc oficialii.

,,Stabilirea unui număr cât de mic de imigranți în statele și regiunile mai mici ale țării ar putea ridica o presiune considerabilă de pe marile orașe”, susține Alan Tudge.

Propunerea nu este detaliată în această fază a proiectului, încă vizele ar putea avea ,,o clauză geografică care să se aplice câțiva ani”.

Alan Tudge a menționat că guvernul este dispus să ofere și stimulente pentru ca imigranții să rămână în afara marilor orașe permanent.

Acesta a precizat că restricțiile de viză nu se vor aplica celor care se alătură familiei în Australia sau celor care aplică pentru viză pentru care girează un angajator.

Membrii opoziției sunt de părere că ideea merită luată în considerare. Cu toate acestea, aceștia și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu lipsa detaliilor despre viitorul proiect de lege.