Sute de membri ai grupului german Reichsburger dețin în continuare arme de foc, în ciuda încercărilor poliției de a dezarma această mișcare. Grupul, care refuză să recunoască autoritatea guvernului federal german, a devenit cunoscut după ce unul dintre membri a omorât un polițist în 2016, informeazăDW.

Extrema dreapta GermaniaFoto: Wikipedia

O investigație realizată de NDR în colaborare cu Süddeutsche Zeitung a dezvăluit că peste 600 de membri ai grupării dețin pistoale și carabine, în vreme ce doar jumătate dintre membrii Reichsburger au avut permisul de port armă suspendat.

Investigația a fost realizată la aproape doi ani după ce ministerele regionale din Germania au decis să dezarmeze membrii grupării radicale. Decizia a fost luată după ce un membru Reichsburger a omorât un polițist și a rănit grav trei alți polițiști în Bavaria în octombrie 2016.

Mișcarea Reichsburger ( în traducere aproximativă- Cetățenii Reich-ului) consideră că granițele Imperiului German din 1937 sunt în continuare actuale șică Republica Federală din zilele noastre este un stat controlat de puterile aliate. Membrii grupării refuză să recunoască legea germană, guvernul, autoritatea poliției și a curților de judecată. Aceștia sunt antisemiți declarați.

Peste 18 000 de persoane fac parte din Reichsburger.