Președintele american Donald Trump a declarat marți că al doilea summit cu liderul nord-coreean Kim Jong-un va avea loc cândva după alegerile parțiale din Statele Unite din data de 6 noiembrie, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Va fi după alegerile parțiale. Nu pot să plec acum”, le-a spus Trump reporterilor înaintea plecării spre o adunare electorală din Iowa.

Donald Trump a declarat că momentan se fac planuri pentru organizarea celui de-al doilea summit cu liderul Coreei de Nord și crede că discuțiile diplomatice dintre cele două țări au „un progres incredibil”.

Conform declarației președintelui, secretarul de Stat Mike Pompeo a avut discuții productive cu Kim Jong-un pe parcursul weekendului și că sunt luate în considerare trei sau patru locații pentru organizarea summitului.

„Deși este cale lungă până acolo și cred că e nevoie de multă muncă, putem vedea acum o cale prin care să ajungem la scopul final, care este denuclearizarea completă și verificată a Coreei de Nord”, a declarat Mike Pompeo, potrivit Mediafax.