Până în prezent, Procuratura a pus sechestru pe bani şi a blocat transferuri de bani în valoare de circa 14 milioane de euro, bani ai unor firme şi comercianţi din preajma firmei de construcţii GP Group, legat de semnalul vicepremierului Tomislav Doncev şi de pe site-ul Bivol privind abuzuri cu privire la cheltuirea fondurilor europene. Asta a declarat procurorul general Sotir Ţaţarov pentru presă, după ce a luat parte la o şedinţă cu Poliţia Ruse, care inspectează stadiul la care s-a ajuns cu anchetarea asasinării prezentatoarei de televiziune Victoria Marinova, potrivit Dnevnik, citat de Rador.

El a explicat că verificarea procuraturii a dus la instituirea procedurii judiciare, însă volumul de muncă e mare şi ancheta în acest caz continuă. La jumătatea lunii septembrie, Procuratura Orăşenească Sofia a solicitat Agenţiei de Stat pentru Securitate Naţională (DANS) o verificare a unei informaţii de pe site-ul Bivol pentru care doi jurnalişti - unul bulgar şi unul român - au fost reţinuţi în apropiere de satul Radomir, în timp ce lucrau la o anchetă despre practici de corupţie ale GP Group.

Semnalarea de nereguli şi fraude cu privire la absorbţia de fonduri europene, legat de aceeaşi publicaţie, a ajuns la procurorul general şi din partea vicepremierului Tomislav Doncev. Procuratura a precizat atunci că cele două semnale sunt unificate.

Sechestrul de 14 milioane de euro a fost impus după ce procuratura şi-a exercitat atribuţiile în conformitate cu Legea privind măsurile împotriva spălării de bani, a asigurat procurorul general.

În cadrul anchetei se verifică toate persoanele fizice şi juridice, menţionate în semnalul procuraturii, indiferent dacă sunt comercianţi sau organizaţii neguvernamentale. Anterior s-a anunţat că Comisia Europeană va transmite către OLAF date privind suspiciuni de fraude cu fonduri europene în Bulgaria.