Autoritățile au reținut un nou suspect în cazul uciderii jurnalistei bulgare Victoria Marinova, la câteva ore de la eliberarea românului acuzat de asasinarea acesteia, relatează publicația Nova.bg, menționând că informația nu a fost momentan confirmată de către polițiști, potrivit Mediafax.

Viktoria MarinovaFoto: Captura YouTube

Conform surselor din cadrul investigației, suspectul a fost reținut în urma identificării probelor ADN de la locul faptei.

Acesta a fost arestat în Germania, unde se presupune că a fugit după comiterea crimei. Autoritățile le-au reținut și pe soția și mătușa bărbatului.

Mai multe informații sunt așteptate miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la care vor participa prim-ministrul Boyko Borisov, procurorul-șef Sotir Tsatsarov și ministrul de Interne Mladen Marinov.

Autorităţile bulgare l-au eliberat marți seară pe cetăţeanul român reţinut pentru audieri în ancheta privind asasinarea jurnalistei Victoria Marinova.

Autorităţile nu cred că cetăţeanul român reţinut este autorul asasinării jurnalistei bulgare, a afirmat Theodor Atanassov, şeful Poliţiei din oraşul Ruse. "Avem în detenţie un individ al cărui alibi se confirmă şi nu este suspectat de comiterea crimei", a declarat Theodor Atanassov, citat de publicaţia Dnevnik.

Procurorii au declarat că jurnalista, în vârstă de 30 de ani a fost abuzată sexual, bătută și sufocată. Corpul acesteia a fost găsit într-un parc din apropierea Dunării, sâmbătă, în orașul Ruse.

Directoare și prezentatoare la postul regional TVN din Ruse, ultimul reportaj al Victoriei Marinova se referea la deturnarea de fonduri publice, într-un caz în care sunt acuzați o serie de politicieni și oameni de afaceri.