​Nikki Haley, ambasadorul demisionar al SUA la Naţiunile Unite, a dat asigurări marţi că nu intenţionează să candideze pentru preşedinţia SUA în anul 2020, subliniind că îl susţine pe preşedintele Donald Trump, potrivit Mediafax.

Nikki HaleyFoto: Wikipedia

Surse politice de la Washington au speculat în ultimele luni că Nikki Haley, fost guvernator al statului Carolina de Sud, ar putea fi candidatul republican la funcţia de preşedinte al SUA în 2020, pe fondul controverselor care îl vizează pe preşedintele Donald Trump.

Nikki Haley a negat marţi că va candida la funcţia de preşedinte în 2020.

"Pentru toţi cei care intenţionează să mă întrebe despre anul 2020, nu, nu candidez în 2020. Vă pot promite că voi face în continuare campanie pentru acest preşedinte. Aştept să îl susţin pe preşedinte la următoarele alegeri", a declarat Nikki Haley, în Biroul Oval de la Casa Albă, conform cotidianului The Washington Examiner.

Președintele american Donald Trump a acceptat demisia lui Nikki Haley, ambasadoarea americană la ONU. Aceasta urmează să părăsească postul la sfârșitul anului, scrie Reuters.

UPDATE Trump a anunțat, într-o conferință de presă la Casa Albă, că Haley va părăsi postul la sfârșitul anului și că aceasta a făcut o muncă extraordinară și speră că se va întoarce într-un ”rol diferit”. Aceasta și-a dat demisia pentru a-și lua ”puțin timp liber”, potrivit lui Trump.

Potrivit acestuia, ambasadoarea i-a spus acum șase luni că vrea să plece la sfârșitul anului sau în doi ani.

Trump va anunța numele succesorului lui Haley în două sau trei săptămâni, după ce a comentat există un număr de oameni care ar dori un job la nivelul ONU.

De asemenea, Haley a spus că va face campanie pentru Trump în 2020.