Poliția a reținut un suspect în cazul uciderii ziaristei Victoria Marinova, în vârstă de 30 de ani, care a fost asasinată în localitatea bulgară Ruse în weekendul trecut, spun surse guvernamentale, relatează Reuters.

Victoria MarinovaFoto: Captura YouTube

”Putem spune că este un suspect reținut”, a spus sursa, fără a detalia.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a refuzat să confirme sau să nege informația, dar Ministerul ar putea transmite un comunicat de presă mai târziu.

Potrivit cotidianului Dnevnik, citat de topsky.sk, ziarista a fost bătută și violată înainte de a fi ucisă.

Corpul ei a fost găsit într-o zonă greu accesibilă, în niște tufișuri, lângă Dunăre. Potrivit primelor elemente ale anchetei, ziarista a fost strânsă de gât.

Un procuror local, Gheorgi Gheorgiev, a declarat că au fost furate telefonul mobil al victimei, cheile de la mașină, ochelarii și o parte din haine.

Gheorgiev a declarat că sunt avute în vedere câteva ipoteze, pentru a se stabili dacă este vorba despre un atac la întâmplare sau o crimă legată de munca ziaristei. Acesta a refuzat să răspundă dacă există semne de violențe sexuale.

Site-ul de știri Rusemedia.bg, citat de Europa Liberă, scrie că este posibil ca Marinova să fi făcut jogging la momentul atacului, în condițiile în care se antrena pentru o cursă.

Reporter cu experiență vastă în televiziune, Marinova a fost mai mulți ani gazda unei emisiuni de lifestyle și se afla în echipa de conducere a TVN.

Cu câteva luni în urmă, devenise gazda unei emisiuni de investigații intitulate Detector. Una dintre cele mai recente emisiuni a difuzat interviuri legate de fraudarea unor fonduri europene de către companii private.