Unu din cinci britanici simte că drepturile nu îi sunt respectate din cauza faptului că are diverse dizabilități, arată un raport prezentat de Comisia pentru Egalitate și Drepturile Omului în fața oficialilor ONU, informeazăThe Guardian.

Persoane cu dizabilitatiFoto: AGERPRES

Raportul citează dovezi ,,profund îngrijorătoare” în favoarea faptului că situația persoanelor cu dizabilități din Marea Britanie s-a înrăutățit, în ciuda promisiunilor guvernului britanic de a înbunătăți condițiile de trai ale celor 14 milioane de persoane cu dizabilități din țară.

În raportul prezentat comitetului ONU este precizat că ,,tot mai multe persoane cu dizabilități găsesc că este dificil să trăiască pe cont propriu și să se integreze, dar și să participe în viața comunității ca membrii cu statut egal.”

40% dintre cei intervievați au răspuns că nu se simt valorizați de societate, jumătate au răspuns că se simt excluși din societate și doar 42% au fost de părere că Marea Britanie o alegere bună ca loc în care să trăiești.

În răspuns, reprezentanți ai guvernului au declarat că sunt ,,determinați să construiască o societate pe deplin incluzivă” și că ministerele încearcă să rezolve această problemă.

Scope estimează că persoanele cu dizabilități cheltuie cu 570 de lire mai mult pe lună decât o persoană fără probleme de acest tip, însă EHRC, cei care au condus studiul ale cărui rezultate au ajuns pe masa comisiei ONU, susține că reformele fiscale au afectat bunăstarea acestui grup de cetățeni și că, momentan, este mult mai greu pentru aceștia să își găsească un loc de muncă sau să fie plătiți cu sume corecte.

Concluzia raportului este că Brexit-ul nu va face decât să înrăutățească situația acestor cetățeni.