"Putin ori are consilieri slabi, ori nu îşi măsoară cuvintele", a spus vicepremierul bulgar Valeri Simeonov, pentru postul public de televiziune de la Sofia - BNT. Motivul comentariul său a fost legat de apelul preşedintelui rus ca Uniunea Europeană să nu dea dovadă de slăbiciune în această chestiune, prin participarea sa la proiectul South Stream 2, după cum a făcut Bulgaria cu South Stream şi pentru care regretă, potrivit Dnevnik, citat de Rador.

Gazoductul South StreamFoto: South-Stream.info

Putin a făcut comentariul în cadrul unei conferinţe de presă, la Sankt Petersburg, înainte de întâlnirea sa cu cancelarul austriac Sebastian Kurz.

Valeri Simeonov a comentat şi un alt subiect - alegerea unui nou secretar general al Ministerului de Interne de la Sofia. "Trebuie să avem grijă cu privire la alegerea unui nou secretar general al Ministerului de Interne, ca să nu îl eliberăm din funcţie peste câteva luni. În prezent, există o capacitate suficientă de specialişti la minister, pentru a nu se bloca munca acolo", a spus el, vizând ancheta asasinării jurnalistei Victoria Marinova.

"Svetlozar Lazarov are încă imaginea afectată de cazul Liaskoveţ. Nu cred că aceasta este o alegere bună", a declarat vicepremierul.

Ieri s-a anunţat că Lazarov şi-a dat demisia din postul de coordonator naţional al Partidului Ataka. El a fost secretar general al Ministerului de Interne în guvernul lui Plamen Oreşarski.