“Împreună cu Marine Le Pen, împărtăşesc viziunea unei Europe care pune în centru valorile familiei, ale vieţii, demnităţii, valoarea muncii. În luna mai se va desfăşura etapa finală a traseului revoluţiei bunului simţ, care parcurge întreaga Europa". De la Roma, Matteo Salvini, împreună cu Marine Le Pen lansează “cursa suveranistă” pentru alegerile europene de la sfârşitul lunii mai., potrivit La Stampa, citat de Rador.

Matteo SalviniFoto: Agerpres/EPA

Un front unic sub stindardul "libertăţii popoarelor", care se va prezenta cu liste separate şi naţionale, dar, probabil, cu un singur Spitzenkanditat, candidat pentru Comisia Europeană. Salvini şi secretarul partidului Frontul Național participă împreună la o reuniune privind creşterea şi munca organizată în edificiul sindicatului UGL. Şi, chiar în faţa sediului istoric al Partidului Comunist Italian anunţă că vor candida la "moştenirea socială” a stângii europene, ale cărei cluburi, spune Salvini, sunt pline de “bancheri, în loc să fie pline cu muncitori".

Liderii celor două cele mai mari partide euro-sceptice mizează să câştige alegerile din luna mai pentru a realiza "Europa Naţiunilor şi a libertăţii". "Adevăraţii duşmani ai UE sunt acei Juncker şi Moscovici, închişi în buncărul de la Bruxelles”, declară Salvini.“Graţie alegerilor europene de anul viitor, asigură Salvini, vom duce la bun sfârşit traseul prieteniei şi politicii împărtăşit de mai mulţi ani cu Le Pen (primele contacte datează de la sfârşitul 2013), care vor duce la “Revoluţia bunul simţ" în Europa.

"Noi trebuie să înlocuim Alianţa Ppe-Pse pentru a pune în practică proiectul nostre ce vrea să schimbe radical aspectul unei Europe aflată în mare dificultate", afirmă Le Pen. “Noi suntem împotriva UE, dar nu împotriva Europei pe care dimpotrivă, vrem s-o salvăm."

Salvini şi Le Pen au explicat că partidele lor nu vor prezenta liste comune la alegeri, împreună cu celelalte formaţiuni care fac parte din grupul Enf.

"Evident că nu poate exista o singură listă” a suveraniştilor la viitoarele alegeri europene. “Fiecare trebuie să-şi aducă proprii reprezentanţi în Parlamentul European, persoane capabile să-şi apere propriile interese”, subliniază Le Pen. Salvini însă a lansat ipoteza că grupul poate "produce candidaţi comuni în rolurile mai delicate”, cum ar fi cel de președinte al Comisiei Europene şi al Parlamentului European.